top of page

Art Show 

expo_wadw.jpg


De schilderijen die ik met deze expositie van de Weespers aan de Wand laat zien, heb ik tijdens en na de Lockdown gemaakt. Ik voelde toen extra sterk de behoefte aan licht en kleur.

’Take me There’, is een groot formaat schilderij van een straat in Kyoto, Japan. Het is donker en het regent, maar juist hierdoor zijn de lichten van de tentjes extra goed zichtbaar. Het donker draagt in feite het licht. Met het schilderen van de gekleurde reflecties kon ik licht in de duisternis aanbrengen. De titel verwijst tevens naar een ‘andere wereld’ .

Om mij nog meer te focussen op licht en kleur, ben ik daarnaast op kleine canvasdoekjes zonnige beelden gaan schilderen. De Mini Art was op de kunstmarkt in Weesp, en momenteel bij de winkels Studio Yaiya en To Wear Fashion, te koop om meer mensen een zomers en blij vakantiegevoel te geven.

Het andere grote werk in de Van Houtenkerk is een portret van Anfisa Letyago, een internationaal bekende DJ. Zij kan zo intens genieten tijdens het draaien en als zij haar ontdekkingen in de muziek met het publiek deelt, glundert zij als een klein kind zo puur. Muziek en dans hebben van kleins af aan een grote rol in mijn leven gespeeld en beseffende hoeveel geluk mij dit geeft, ben ik mij meer gaan focussen hierop en ook gaan DJ-en.

‘It’s Anfisa, in The House of God’ maakt onderdeel uit van de serie ‘Girls’ die ik vorig jaar tijdens de expositie van de Weespers Aan De Wand heb geëxposeerd. Het is een serie schilderijen die gaat over de kracht van de gevoelige, stoere vrouw. Deze eigenschappen worden in deze maatschappij niet vaak met elkaar in verband
gebracht, maar zorgen denk ik wel voor de mooie dingen in het leven, zoals kunst en andere uitingsvormen.

Door de impressionistische wijze van schilderen kun je in mijn schilderijen van dichtbij ook kleine composities zien. Aan te raden is daarom om de tijd te nemen als je mijn werk bekijkt en deze werelden te ontdekken.

Ik zie mijzelf vaak als filosoof die het leven analyseert en al creëerende onderzoekt hoe de dingen in elkaar zitten. De puur- en rauwheid die ik ontdek in het bestaan, maar ook de magie beeld ik graag uit in portretten, straat- of natuurbeelden. Het levendig maken, dat het ademt en tegelijkertijd verstilling aanbrengen is één van de doelen in mijn werk. Zodat het spannend is om naar te kijken, maar tegelijkertijd rust geeft. Het combineren en balanceren van deze uitersten is een mooi spel, maar vaak tevens een gevecht op zich. Zelf ben ik ook een mix van verschillende culturen die ik tracht te verenigen.Belangrijk vind ik vooral dat ik vanuit hart en ziel betrokken ben bij hetgeen ik doe.

 

bottom of page